Browsing: Европска унија

„Она што ни е важно е да обезбедиме транспарентност на целиот процес за да има фер, слободни и демократски избори.Важно…

Вицепремиерот за европски прашања, Бојан Маричиќ, на денешната заедничка прес-конференција со евроамбасадорот, Дејвид Гир, по повод Извештајот на Европската комисија…

Европската комисија уште еднаш изрази загриженост поради фактот што голем број Руси по забрзана постапка добиваат српско државјанство, а потоа…

Европската унија и Тунис потпишаа протокол за „сеопфатно стратешко партнерство“ во областа на борбата против илегалната миграција, обновливите извори на…