Browsing: апликација

Германските железници (Дојче Бан) почнаа да користат апликации за вештачка интелигенција во товарниот транспорт кои ќе ја зголемат безбедноста и…

„Патриотизмот никогаш не бил толку романтичен“, е мотото на првата француска десничарска платформа за запознавање, наречена „Droite au Coeur“, а…

Согласно политиките и заложбите за осовременување на здравствениот сектор преку дигитализација, Министерството за Здравство ја презентираше „Мое Здравје“ – нова…